Drömma sig bort!

Det är verkligen höst ute nu! Vinden börjar bli kall och imorgon är det oktober, och då börjar hösten på riktigt! Jag vet inte riktigt vad som hände med sommaren? Vart tog den vägen?
  Det är skönt att man har massa underbara bilder att drömma sig bort i då :) Och något roligt att se fram emot! Nästa vecka så.. Hur sinnesjukt är inte det?

Slänger därför upp lite mer Turkietbilder så ni också kan få drömma er bort för en stund!


Jag fick en fin rosett av servett av resturantpersonalen. (Pappa fick ett par kalsonger) :P

Paradise!

Dags att börja pressa!

Bror&Morbror och underbara havet

Mina bästa!

Ca 32 grader på kvällarna - helt okej ;)

Jag fotar gänget & mamma fotar mig. Snygg hållning? NEJ!

Se & njut ;P


BILDBEVIS.



inte den bästa eftersom den är fotad med mobilen från det riktiga kortet.
men det är bevis ;)

 


BackonTrack!

90-talets största pojkband gör comeback - självklart Backstreet Boys! Med ny skiva, nya spelningar bland annat i Sverige i höst. 13 år efter att debutplattan kom. Det har väl aldrig direkt varit mina idoler, men visst känns det ändå som lite nostalgi när dom kommer tillbaka?! Så vad tycker vi om detta? Att det är kul eller att det är dags för "gubbarna" att dra sig tillbaka och bara spendera alla sina välförtjänta slantar?
  Jag tycker faktiskt att det är rätt kul! Vem kan inte låtar som I want it that way eller As long as you love me? Som sagt NOSTALGI! Trots att dom förlorat en gruppmedlem ska det bli spännande att se om dom kan ta sig tillbaka till toppen eller om deras tid har varit! Nya singeln spelas i allafall flitigt på radion och det måste väl ändå vara ett gott betyg..
  Och visst är det lite roligt att alla tjejers blonda gullegris Nick Carter växt upp och färgat håret - just det MÖRKT ;)

straight through my heart,
a single bullet got me.
i cant stop the bleeding!
straight through my heart,
she aimed and she shot me.
i just cant believe it!
no i cant resist, and i cant be hit.
i just cant escape this love!
straight through my heart (soldier down)
straight through my heart (soldier down)

BSB - hiss eller diss?


By the way - HELT RÄTT KILLAR som gick vidare ifrån idol ikväll :)

 

 


Zlatan & grabbarna, släng er i väggen!

Idag spelade vi näst sista matchen. Shiiit vad fort det går! Tyckte säsongen började nyss & man hade massa roliga matcher framför sig - men nu återstår endast en. Kanske den tuffaste också?! Idag blev det i allafall vinst med 3-1 härligt! Var grymt jobbigt & svårt att spela i denna blåst, sög liksom musten i vaderna så det ska bli väldigt spännande att se om jag kan ta mig framåt imorgon? Förhoppningsvis med tanke på att jag ska vara barnvakt åt småkillarna igen.. Ben som funkar & rörlighet kan vara ett plus då ;P
  Våran mittback fick göra mål idag - det snyggaste också så jäkla kul :D




Såhär har min fot sett ut under hela matchen. Fick en knuff och trampade snett förra matchen vilket orsakade i en lätt stukning. Men idrott ska göra ont, så det är bara att bita ihop och spela ändå! Så Zlatan & grabbarna - ni kan slänga er i väggen! ;)
  Har ni utövat någon sport med tejpad fot någon gång? Eller någon annan kroppsdel heller för den delen? Det är så fruktansvärt jobbigt, man känner sig stel & helt handikappad. Men ändå, vilken skillnad det gör! Min fot var så hårt tejpad att jag i princip inte kunde trampa snett igen haha :p Foten var nog nöjd, eftersom den inte blev värre men vaden däremot! Ujujujuj :P Nu hoppas jag det blir bra så jag slipper den där skiten nästa match!

Hoppas ni haft en underbar dag/kväll & att inte söndagsångesten förstört den!
På återhörande, mina vänner! ♥


shoppinglopping & rosa band.

Idag var det äntligen shopping-dags, Linköping - Ikanohuset.
Lite besviken blev jag allt.. Fick inte alls med mig så många påsar som jag brukar hem. Vilket i för sig kanske var lika bra, måste spara lite pengar nu. Dagens skörd blev i allafall: ett par tights, en klänning/tunika & en kornblå stickad stor tröja. Helt klart favoriten & kornblått måste vara höstens snyggaste färg?! Tusan att jag inte hittar några bra pumps i den färgen alltså.. (som jag har tjatat om detta)
  Men det bästa var att jag äntligen FICK min älskade plånbok/väska. Som jag har suktat efter denna, tycker att den är så grymt snygg! Tyvärr gör inte bilden den rättvis, men ni som känner mig kommer säkert få se den "in real life" ;) TACK BÄSTA DU FÖR DEN!



Annars har jag väl inte så jättemycket intressant att berätta dessvärre.. Hoppas alla får en riktigt rolig natt här i Norrköping. Under kulturnatten rör det sig ju trots allt rätt mycket folk på stan. Sådant är roligt :) Alltid kul när det hände något ut över det vanliga..

Och förresten - en viktigt sak! Nu i oktober börjar den årliga insamlingen för rosa bandet, mot bröst cancer. GLÖM INTE ATT KÖPA ETT, ELLER SJÄNKA PENGAR VIA ANNAT SÄTT! Det är sååå viktigt, och en tjuga har alla råd med. Jag hoppas verkligen vi kan besegra denna helvetes sjukdom någon gång - och det ända sättet är forskning. För jag lovar er, ni vill inte hamna i min situation! ♥

Löningsfredag

Det är dags för fredagsmys, om det så är det sista jag gör... Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyyyyys!

Var på HC & stan en sväng med Emme förut, myspys :) Kul när man ser att någon har samma planer som än själv och man kan joina varandra. Gick runt & tittade - hittade en outfit till Emme och åt en god sallad på fräcka (sällan). Jag är faktiskt imponerad av mig själv, jag kom inte hem med en enda påse. VAD HAR HÄNT? Detta är inte likt mig! Men imorgon ska jag till Linköping och då blir det nog desto mer shopping. Har lite saker jag är sugen på, om nåt av det följer med mig hem får ni se imorgon ;)

När jag kom hem från stan fungerade inte internet - KATASTROF! Kändes lite så faktiskt, sitta själv hemma utan datorn, den som är det ända sällskapet, kändes sådär. Resten av familjen är inne hos grannen och käkar mat & har det trevligt.
  Jag har inte känt mig på humör. Man slits sådant mellan hopp & förtvivlan när sånt här händer och just nu känns det som det bara finns förtvivlan. Och vi kan inte göra något åt det! Jag tror ingen förstår hur jobbigt det är och hur mycket det verkligen sliter på en. Jag vet vad jag kommer önska mig i julklapp i år - en önskan som aldrig kommer att slå in!


Torsdagkväll.

Nu blir Moa lycklig - två inlägg på samma dag ;)
  Det gick super att vara barnvakt, dom är som två små änglarna dom där två. Inte jobbiga alls, utan bara roliga. Theo var så söt när han sa (när vi satt framför scooby-doo, byggde med magneter, åt vindruvor & drack festis) Åhh det här är precis så mysigt som jag hoppades att det skulle bli. Vilken tur att jag inte hade dagis idag! CHARMTROLL!!

Sitter och skriver på en laptop just nu. Jag måste vara den enda person som inte äger en sådan? Och just därför tar jag alla tillfällen jag kan att göra det. Tycker det är mycket roligare! Men så är det väl alltid när det är någonting man inte har. Som man säger: Gräset är grönare på andra sidan!


En sånhär skulle inte sitta fel!! Rosa SÅKLART ;)
Nu är det dags för idol, popcorn & vindruvor. Laddad? JAJAMENSAN ;)

 


Torsdagmorgon.

Moa har klagat på att jag har varit så dålig på att uppdatera, och jag kan faktiskt hålla med.. Jag hatar när folk är dåliga på att uppdatera sina bloggar - man sitter där och väntar på nästan inlägg, och nu är jag likadan. NOT GOOD!
  Jag så himla shoppingsugen! Har sett massor jag vill ha just nu! SKOR, väskor, tröjor - ja allt! Sitter och väntar på brevbäraren nu, så jag får veta hur pass bra lön jag ska få imorgon. Lite av pengarna ska ju gå till en annan sak ;) Men lite ska jag nog kunna shoppa, tror min lön är ganska bra. Jobbade många timmar i augusti på New Yorker.

Nu ska jag hoppa i lite kläder, äta lite frukost & sen åka och vara barnvakt åt två små urgulliga pojkar. Ska bli himla mysigt :) Hoppas ni får en bra torsdag!

/Sannaevelyne ♥

Fotografering.

Igår blev fotograferingen av. Vädret kunde inte ha varit bättre, det var så fint vid strömmen - Norrköping från sin bästa sida! Jag har inte fått sett alla bilder än, men slänger upp ågra av resultatet så får vi se om det kommer fler sen..





Lika som bär?

Det är lite roligt, för vart jag än går med Moa så frågar folk om hon är min lillasyster. När jag dök upp på New Yorker med henne sa flera av mina arbetskamrater: åhh vad roligt att du har din lillasyster med dig! Jag skrattade och förklarade att det inte var min lillasyster utan bara en tjej i mitt fotbollslag. Dom såg helt chockade ut haha - VA? Är ni inte ens släkt?
  Likadant på fotbollsplan.. Mamma berätta att under en match hade några av Moas killkompisar tittat på och dom kunde inte avgöra vem av oss som var Moa. Så när jag gick emot omklädningsrummet testade dom och roppade Moa efter mig. Hahaha lite kul är det allt :P Egentligen är vi inte så lika - det är nog det blonda håret som förvilla, och det faktum att vi är lika långa, har samma kroppsform och samma klädstil.

Bäst var det när vi var på stan och gick förbi hörsalsparken där alkolisterna satt. En av dom kom emot oss och stannade helt när han såg oss. Jag tänkte NEJ jag orkar inte och prata! Men han bara utbrast glatt: ÅHH LILI & SUSSI!
Haha dom är rätt roliga dom där trots allt..

Så här är min lillasyster ;P



Vad tycker ni? Är vi lika som bär? :P


MATCHTAGG!

Idag (eller rättare sagt imorgon) fyller min farfar år, så idag är vi ditbjudna på födelsedagsmiddag. Tyvärr för min del blir det att stå över.. Vet inte varför jag får så dåligt samvete när jag missar någon i min släkts födelsedag, men ibland blir det så.. Missar även chansen att fy mysa med min älskade lilla Elsa. Men jag får åka ut dit någon dag i veckan istället!

För nu är det MATCHTAGG som gäller! Har laddat upp med att titta på bror min så nu är jag sugen på att spela själv! Vi MÅSTE vinna idag, vi SKA vinna idag! Dags att ladda med spagetti & vatten ;)


Många bollar i luften..

Sitter hemma hos min faster, där jag är på kräftskiva, och tittar på Freaky Friday som går på fyran. Himla rolig film och nu var det ett tag sen man såg den så bäst att passa på :P Blev så himla kallt ute så var tvungen att gå in och värma mig lite.. Ingen av mina kusiner är hemma heller så..
Såg lite på Kändisdjungeln med. Alla typ dygnsågar det programmet men jag tycker faktiskt att det är rätt roligt. Man måste se det några gånger för att komma in i det men när man väl gör det är det rätt bra. Men fy fasiken vad äckliga saker dom får göra. Jag skulle aldrig klara att äta varanpenis eller dricka mosade gräshoppor. För att inte tala om att vara instängd i en glaskista som fylls med vatten hela tiden och med massa ormar och kackerlackor som kryper på en. BLÄÄÄÄ!

Nae nu ska jag gå ut och vara lite social, imorgon är det match som gäller. TAGGA, TAGGA, TAGGA!

Så vackar sång!

visst finns det dagar som jag kan vara snäll & låtsas som förut,
och visst finns det dagar som det kan göra ont att se dig ramla häromkring.
det fanns en kärlek men den har brunnit ut.
du fick för stor del av mitt liv, jag kunde inte andas till slut.
du säger att du minns & att det känns som igår,
men det var för länge sen för att ens komma ihåg.
och jag som trodde jag var kvar, har börjat om på nytt.
det vet jag när jag ser dig, vart har du tagit vägen?
jag gav upp för länge sen..
jag gav upp för länge sen..

du är kvar med samma folk, samma man.
lever kvar i samma damm och du går i samma kläder,
blir glad av samma rus, som en lögn i vackert väder i ett övergivet hus.
det är att leka med eld när du drar upp det här igen,
för du ser i mina ögon att jag försvann för länge sen!
det finns ingen att behaga, inget att förklara.
inget att försvara, jag gav upp för länge sen..
jag gav upp för länge sen..


Hurt.

Moster, varför kunde ingen hjälpa dig?






Snälla, snälla, snälla stanna hos oss nu! ♥


Ibland händer det..

.. konstiga saker när man är på stan.
Som idag, när det kom fram fyra tjejer från Stil&Trend programet och frågade om dom fick fota mig för "streetstyle". Så innan jag visste ordet av var jag både fotad och så gå modell på deras Fashionweek, som är på arbis här i Norrköping den 19-25 oktober.
  När dom gick var jag tvungen att tänka efter, vad var det som hände egentligen? Men jag gillar ju sånt där, kläder, hår & olika stilar så det kan nog bli en jättekul grej :)

http://metrobloggen.se/rebfre
Rebecka heter tjejen om ni vill gå in och kolla hennes blogg eller kanske få veta lite mera om denna fashionweek, som är deras projektarbete.

Nu ska jag strax träna! :)


Dagens!


Leopardtights och nitar!

Nu ska jag ner mot stan och fixa lite små saker!
Ha en bra dag! ♥


Idol, kvällen till ära!

Eftersom jag var i Turkiet när idol drog igång känner jag att jag har lite att hämta ifatt. Och Anders Bagge måste nästan vara en av mina idoler. Herregud så kul den karln är! Hela hans kroppsspråk och ansiktsuttryck när någon sjunger. Och när han sjunger med.. Haha jag älskarn! Han gör hela programet ;) Nästan då..
  Men såg ni ikväll? Peter Jidhes dubbelgångare? Såå himla lik! Haha herregud.. Juryn som börja skratta när han kom in bara, för att inte tala om när dom bytte tröja och Peter själv sprang in och tacka juryn sen. Mina tårar rann nästan så mycket skratta jag! Detta mina vänner är bra tv!

Men det blir lite svårt nu för mamma berättade precis att det börjat något nytt på tv3 med massa gamla sportkändisar. Superstar? Kan det ha hetat så? Och att det var jättebra, och naturligtvis går exakt samtidigt som idol. Det måste jag ju också spana in! Märkligt det där, att ena stunden finns det absolut inget sevärt och nästa kommer alla samtidigt?

Som det så fint heter - Mannen, myten, legenden.. ;)


Svenska hollywood fruar

Var det någon som såg premiären av det idag? SHITPOMFRITT säger jag bara, vilka människor! Jag trodde inte det fanns folk som helt seriöst var sådär - men man slutar aldrig att förvånas. Vilken liten bubbla dom lever i! Dom har ju verkligen noll koll när det gäller resten av världen och hur "vanligt folk" lever egentligen. Anna Anka framför allt.. Så otroligt pinsamt! Men å andra sidan är det de som gör det roligt ;)
Vad tyckte ni om våra svenska divor?



Hmm är det bara jag som tycker att den här bilden ser väldigt retuscherad ut? Sådär såg dom inte riktigt ut i programet.. Jag föstår inte riktigt varför det ska fixas & trixas sådant med bilder. Jag menar, sanningen är ju svår att dölja när man får personen på riktigt..

 


JAG ÄLSKAR ROCKBALADER!

sitting here wasted and wounded
at this old piano.
trying hard to capture
the moment this morning i dont know,
cause a bottle of vodka is still lodged in my head.
and some blond gave me nightmares,
i think that she´s still in my bed.
as i dream about movies
they wont make of me when im dead.

i wanna lay you down on a bed of roses,
for tonight i sleep on a bed of nails.
i wanna be just as close as the Holy Ghost is.
lay you down on a bed of roses.



Kyla.

Jag klarar inte denna kyla, den sätter sig ända in i märgen! Jag vill tillbaka till stranden och ligga i värmen. Känna hur det riktigt bränner i skinnet och att det bara tar 20 sekunder tills man är i havet. Ligga där och flyta & titta upp på en klarblå himmel och bara känna "att såhär borde man ha det, när man har det som sämst". Nae, det går inte att beskriva känslan! Nu ska jag påbörja mitt letande efter en ny resan dit!

Vi vann matchen idag med hela 4-0 :D Riktigt skön känsla faktiskt, det var nog ingen som hade förväntat sig. Ännu mindre motståndarlaget :P Men det var sjuuukt kallt! Jag vet inte vad som hände med vädret där ute i Kimstad? Himlen blev bara mörkare & mörkare och vinden tilltog bara mer & mer, då och då kom det några regnstänk också. Ska det vara höst, kan det väl ändå vara en skön höst? Tur att dom tre poängen värmde, och framför allt den varma duschen efteråt ;)

Sov gott mina vänner - det kommer jag att göra!

Turkiet.


Leons inkastare kör "tjejdans" - skaka rumpa

Solbrännan börjar infinna sig.

Brorsan visar upp min nyinköpta adidas jack - ursnygg på honom? :O

En resturantägare kom in lite snyggt på denna traik

Såhär blir man i solen - rödbrun och solblekt hår

Ingången till stranden :)

Nu ska jag åka och tanka min lilla bil som fått stå stilla en vecka och sen bär det av mot Kimstad för att spela match. Önska oss lycka till!


Färg

Lite färg har man nog fått från solen i Turkiet, hoppas man kan hålla lite liv i den bara.. Konstigt det där vad mycket fräschare man ser ut med lite solbränna. Eller vad tycker ni?

Ska lägga upp mer bilder från Turket sen..


Minusgrader?

Fy tusan som jag fryser!
Har precis cyklat hem från kusinens födelsedagsfirande - jag hade JÄTTE problem med cykeln. Jag frös så jag skakade vilket gjorde det svårt att cykla. Den följde liksom med skakningarna i kroppen. När jag kom hem var jag tvungen att titta på termometern - 12 grader! Hallå liksom? Är det för att jag har varit en vecka i värmen i Turkiet som jag fryser såhär dant? Det kändes verkligen som om det var minusgrader.. Naeni, jag får nog åka tillbaka till värmen, verkar inte som min kropp klarar denna kyla nu ;) Till och med pappa sa om och om igen: måste kolla på ny resa nu i oktober - detta går ju inte :P

Men nu ska jag krypa ner i min varma säng så att jag får upp värmen lite. Imorgon ska nog mamma & jag hälsa på Sussi en liten sväng. Åhh hoppas hon klarar det, vill verkligen träffa henne! Saknar min Nattis med! Sov så gott raringa - det ska jag ;)
Pussen!


Turkey again

Kul att bilderna är så uppskattade, så just därför slänger jag upp några till.


Vår andra favvoresturant - där brann maten ;P

Resturantens inkastare & min nya kompis - Ismail

Han visade även lite trick..

Andra stranden - Turkiz hotel beach. Så klart vatten, man såg precis allt igenom det!

Gissa vem av de som är min morbror? ;P

Resturantpersonal drog iväg min bror för att fixa hans hår efter maten.

Resultatet!

Sedan trollade han lite med Monicas cigarettpaket.

Nej nu får jag visa mer sedan, måste hoppa in i duschen. Idag blir det födelsedagsfirande för kusin som fyllde 21 (oslagbart) medan vi var borta. Hoppas ni får en härlig fredagskväll :)


Turkey

Sådär: nu har jag ätit och vilat lite så är inte lika groggy längre :P så passar på att slänga upp ytterligare lite bilder, medan det smids lite planer om just Turkiet. Det ni, spännande va?! ;)


Ena stranden - Moonlight beach. Jättemysig vid hamnen.

Bror min & jag började pressandet ;P

Lunchbaren på stranden

Fördrink på morbror och hans frus hotell - Castello

Min smarriga körsbärsdrink

Castellos entré

Där bodde världens sötaste och minsta kattungar

In action ;)

Moonlight beach

Det kommer mera tralala ;)

Take me down to the paradise city..

Jag kan inte riktigt fatta att jag sitter hemma i mitt rum i Sverige nu?! Det känns så overkligt - för bara ett dygn sen låg ju jag på stranden?! Gissa vilket som kändes bäst?
  Det är inte alls skönt att vara hemma, inte ett dugg. Det känns som det var så mycket som vi inte hann med, veckan bara sprang iväg (som den tyvärr har en tendens att göra när man har semester). Men nu vet jag det igen - TURKIET ÄR BÄST! Det går inte att säga något annat! Maten, FOLKET, miljön, klimatet - det finns liksom ingenting att klaga på. Det finns inget som är dåligt! Så nu ska jag leva på mina bilder och sen blir det att börja kolla upp nya resor till Kemer, förhoppningsvis redan i maj!
  Har så himla mycket bilder och självklart ska jag visa dom, men det får bli några i taget..

FÖRRESTEN - JAG HAR FÅTT MIN ENA DRÖM UPPFYLLD! JAG HAR FÅTT TRÄFFAT DELFINER! KELAT MED DOM, KLAPPAT DOM! Åhh herregud (som turkarna skulle sagt) vilken känsla :D


Världens bästa syssling, på flygplatsen men som skulle till Alyana.

Glada gänget efter att ha landat i Turkiet - påväg till Kemer.

Vår vackra utsikt från balkongen :)

Poolområdet

Leon - en av våra favoritresturanter där personalen bjöd på dansshow

Resturantens inkastare - jag har aldrig sett en kille som kan "shaka as" som han ;P

Fortsättningen kommer lite senare, är så fruktansvärt trött nu, vår resa startade ju ändå 02.10 inatt och sen dess har jag lyckats sova ca 2-3 timmar på planet. Hörs sedan godingar!


Imogon är en annan dag.

I morgon är det dags. Det som har känt som en evighet tills dess, men nu är dagen D här. JAG ÅKER TILL TURKIET! En vecka med strålande sol & bad, mysiga kvällar och god mat. Och tajmingen hade inte kunnat vara sämre egentligen.. Jag har så blandade känslor just nu. Jag har längtat efter att få åka, jag vill verkligen åka! Men samtidigt vill jag inte lämna henne här hemma. Det känns som om jag behövs här, jag behöver vara stödet, jag behöver visa att jag bryr mig. Framför allt vill jag veta vad som händer min moster, jag vill åka dit och träffa henne! Och nu ska jag vara borta en vecka.. Mycket kan hända på en vecka..
  Åhh att man ska vara tvungen att ha alla dessa tankar. Ibland önskar jag att jag kunde stänga av mitt eget huvud. Jag vet att jag tänker alldeles för mycket, jag ältar! Men har man aldrig varit i den här situationen, SÅ VET MAN INTE! Det går aldrig att föreställa sig eller tänka sig in. Jag har förstått nu hur fruktansvärt orättvis världen är. Och jag önskar jag kunde rädda er! Jag önskar jag kunde rädda ditt liv, Nathalie!

Men nu åker jag. Kanske är det precis vad jag behöver att få komma bort, ha det bra och tänka på mig själv (hur jag nu ska kunna klara av det?) Men jag SKA ha det bra, jag ska ha det bra för eran skull!

 


Det är inte sant!

its in your eyes, feelings cant be disguised
cause the truth want you to tell me lies.
my biggest fear is crying oceans of tears,
i would rather you not be so sincere.
how cold could you be, what would you do if yo were me?
im better of if its a mystery!

cause i dont wanna know
if i seen you for the last time,
please dont say if its so
tell my heart its not goodbye!
do this one thing for me,
make up some stupid story tonight.
its alright keep your truth and tell me lies!

cant we keep pretending,
this is not the ending!
keep your truth and tell me lies!

tell me, tell me, tell me lies! tell me, tell me, tell me lies!


Aldrig något för givet!

Livet vänder sådär bara! Man går från leéndet till den där kallduschen. Man ska aldrig ta något för givet! ALDRIG! Men jag trodde det var våran tur nu! Jag trodde det var dags för oss att få le & skratta tillsammans. Det finns inte ord för sånt här.. Det finns inte nog med orättvisa! Det går inte att förklara hur det känns, hur ont det gör. Hur man ständigt är orolig & rädd.
  Jag är så jäkla maktlös!


Tadaaa

Sådär ja, nu har jag en helt ny design - TUSEN GÅNGER BÄTTRE än den gamla, jag vet :P Så igen ska jag rekomendera denna tjeja: http://theessie.blogg.se för hennes jobb och tålamod. Och framför allt för att hon tog sig tid! Tänk vad människor som man inte ens känner kan jag göra en glad! Det är något vi alla borde lära oss av!


TUSEN TACK!